GM Vehicle Engineering Center

This project consisted of a new eight story Tower and a renovated three-story Podium totaling 2 million square feet. The new one million square foot Tower is surrounded by water on three sides and interlocks with the renovated one million square foot Podium. While the buildings abut, they are structurally independent. Both buildings share a common lobby and interactive Hub. Podium renovations were phased to allow existing engineers to work in the building while their new spaces were constructed. A Tangential, auger-cast pile system for excavation support was used to provide less disruptive environment for existing GM operations than conventional sheet piling. This phased construction required careful planning by Roncelli to provide continuity of life, safety and environmental services to existing occupied areas while new construction was underway.

Project Location:

Technical Center
Warren, MI

Size:

8 Story
1,000,000 SF
New Construction

Use:

Corporate Offices
Automotive Engineering

Owner:

General Motors Corporation
Warren, MI

Architect:

Kaplan, McLaughlin Diaz/Arcadias Giffels