Ronald McDonald House

The Ronald McDonald House relocated its Detroit operations to occupy 26,000 square feet of the second floor of DMC’s Children’s Hospital in Detroit, MI.

Roncelli converted the building’s vacant patient care rooms, corridors, and support areas into new Ronald McDonald House areas. This included constructing twenty-eight large guest rooms with private bathrooms, play room, teen room, large communal living room, guest kitchen and a healing garden. Renovations were performed on five extended stay rooms with amenities which included TV’s and refrigerators for families with children undergoing long-term medical treatment. The project involved upgrades to a new elevator with dedicated service to the Ronald MacDonald floor, as well as, a new parking lot for family and guests of the house.

The project was constructed in several phases, employing a closely monitored, four month, fast track schedule.

Project Location:

Detroit Medical Center, Children's Hospital of MI, Detroit, MI

Size:

26,000 SF Renovation

Use:

Extended Stay Suites
Guest Rooms
New Elevator
Courtyard / Healing Garden
New Parking Area

Owner:

Detroit Medical Center, Children's Hospital of MI, Detroit, MI

Architect:

Shepley Bulfinch / Hamilton Anderson, Detroit, MI